ΜΟΥΣΙΚΗ

Ντοκιμαντέρ για τους Beatles

14/02/2019

50 χρόνια από τη συναυλία των Beatles στην ταράτσα των γραφείων της  Apple Records στο Λονδίνο, ο βραβευμένος Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα, και θα χρησιμοποιήσει ως κορμό του τις 55 ώρες υλικού που τραβήχτηκαν το 1969 για τα γυρίσματα της ταινίας «Let It Be» (1970) του Μάικλ Λίντσεϊ -Χογκ.

«Οι 55 ώρες ανέκδοτου υλικού και οι 140 ώρες ηχητικού υλικού που έχουμε στη διάθεσή μας θα εξασφαλίσουν ότι αυτή η ταινία θα είναι η απόλυτη εμπειρία που οι θαυμαστές των Beatles ονειρεύονταν εδώ και καιρό», δήλωσε ο Τζάκσον. «Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου να μας ταξιδεύει πίσω στο 1969, και να έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο στούντιο και να βλέπουμε αυτούς τους τέσσερις φίλους να φτιάχνουν μαζί σπουδαία μουσική».

Image result for The Βeatles

Το σπάνιο υλικό από τα παρασκήνια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ και τη δημιουργία της ταινίας έχει πάρει σχεδόν μυθικές διαστάσεις για τους θαυμαστές του συγκροτήματος, τόσο επειδή οι Beatles δεν συνήθιζαν να τραβούν υλικό καθώς ηχογραφούσαν στο στούντιο όσο και γιατί το γκρουπ θα διαλυόταν 18 μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Image result for ντοκιμαντερ για τους Beatles

Η εμπλοκή του Τζάκσον στο πρότζεκτ μπορεί να αποτελεί έκπληξη, μοιάζει ωστόσο λογική, καθώς, για την επεξεργασία του ταλαιπωρημένου υλικού, ο σκηνοθέτης αναμένεται να χρησιμοποιήσει ανάλογη τεχνογνωσία και εξελιγμένες μεθόδους με εκείνες που έκαναν εφικτή τη δημιουργία του «They Shall Not Grow Old».

Η ημερομηνία εξόδου του νέου φιλμ στις αίθουσες δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020,  με την επέτειο κυκλοφορίας του άλμπουμ «Let It Be» και της ομότιτλης ταινίας.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio