johnny_marr_noel_gallagher
RELEASES

New Music Friday 4/11

Συνάντηση Johnny Marr και Noel Gallagher, φρέσκοι Yeah Yeah Yeahs και Echo Tides, ντεμπούτο από τους commuter και επιστροφή από την Dragonette στις νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας.

04/11/2022

Οι Echo Tides επανέρχονται με φρέσκο βίντεο, ο Noel Gallagher συνεργάζεται με το Johnny Marr και οι Yeah Yeah Yeahs με την Brit Lower, ενώ οι commuter και η Dragonette μας δίνουν νέα singles στις κυκλοφορίες της εβδομάδας, μαζεμένες σ’ ένα countdown για να τις απολαύσετε το σαββατοκύριακο που έρχεται.

5. Yeah Yeah Yeahs – Wolf

Με ένα καινούριο single από το «Cool It Down» επιστρέφουν οι Yeah Yeah Yeahs, συνοδευόμενο από ένα μουσικό βίντεο σκηνοθετημένο από την Allie Avital και πρωταγωνίστρια την Brit Lower, από την τηλεοπτική του Apple TV+, «Severance» ―στο πλάι της οποίας εμφανίζεται και ο βετεράνος Will Brill.

«Ήταν τεράστια η τύχη μας ως προς τη συνεργασία μας με τις Allie και Brit σε αυτό το video για το “Wolf”», δήλωσε η frontwoman Karen O. «Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι όταν η Allie έδωσε στην Brit το lead για το video, οι YYYs είμαστε σοβαροί nerds όσον αφορά στο Severance, τι τύχη να συναντηθούμε», συμπληρώνει.

4. Commuter – Light

Οι Αθηναίοι commuter μας συστήνονται με το πρώτο τους single και μουσικό βίντεο, το πολύ ενδιαφέρον post-punk κομμάτι Light ―το πρώτο από το ντεμπούτο ΕΡ της μπάντας που μας έρχεται τους επόμενους μήνες. Οι commuter ξεκίνησαν ως μουσικό project του Διονύση Κουταβά (vocals/guitar) στην Αθήνα του 2019, και δύο χρόνια αργότερα την μπάντα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Κουτσούλης στα τύμπανα, ο Σπήλιος Κάκκας στο μπάσο και ο Αλέξανδρος Κολοκυθάς στην κιθάρα. Αναμένουμε για τη συνέχεια!

Η ηχογράφηση και παραγωγή του κομματιού έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση στο Suono Studio και Freaks Studio, το mastering από τον Greg Obis στο Chicago Mastering Service, ενώ το μουσικό βίντεο επιμελήθηκε ο Χρήστος Λιανόπουλος.

3. Dragonette – T-Shirt

Η Καναδή Dragonette ―ή αλλιώς Martina Sorbara επιστρέφει με το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Twennies», και αυτή την εβδομάδα μας δίνει το γκρουβάτο και χορευτικό Tshirt. «Αυτό το τραγούδι γράφτηκε τόσο γρήγορα που μετά βίας θυμάμαι τη διαδικασία της δημιουργίας του. […] Κυριολεκτικά δεν θυμάμαι να γράφω τους στίχους! Είναι σαν να προϋπήρχαν. Κάθε τραγουδοποιός έχει αυτή την εμπειρία επίσης. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις πως να σου έκαναν ένα δώρο από το πουθενά, ενώ δεν έχεις καν τα γενέθλιά σου», λέει η τραγουδοποιός. 

Όσο για τον τίτλο του άλμπουμ, έχει να κάνει με ένα είδος προβληματισμού ανάμεσα στην δεκαετία του ‘20 που ζούμε τώρα, και στην αντίστοιχη δεκαετίας –τα twentiesτης ίδιας της μουσικού, η οποία δηλώνει πως ο συγκεκριμένος δίσκος είναι το αγαπημένο της δημιούργημα στη σχεδόν εικοσαετή καριέρα της.

2. Noel Gallagher’s High Flying Birds – Pretty Boy, ft. Johnny Marr

Τη χαρακτηριστική κιθάρα του Johnny Marr ακούμε στο νέο single του Noel Gallagher μαζί με τους High Flying Birds, το οποίο είναι και το κύριο από τον επερχόμενο δίσκο τους, αλλά και το πρώτο που γράφτηκε για εκείνον. Αν και δεν έχουμε ακόμη καμία πληροφορία για το άλμπουμ, το πρώτο δείγμα σίγουρα μας αρέσει, και συνοδεύεται από ένα υπνωτιστικό μουσικό βίντεο που παρακολουθεί την προετοιμασία μιας ομάδας drag queens πριν βγουν στη σκηνή.

Can you delete my number?
Ι wanna get me free
I wanna change my star sign
Because it don’t suit me

1. Echo Tides – Τούνελ

Ένα από τα highlight της εβδομάδας είναι η επιστροφή των Echo Tides, με το ατμοσφαιρικό single Τούνελ να προαναγγέλει τον τρίτο δίσκο της καριέρας τους, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτή τη φορά από την United We Fly. Το μουσικό βίντεο για το κομμάτι υπογράφει ο εικονογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Γούσης (Μαγνητικά Πεδία).

Όσο για τα Echo Tides, αποτελούνται από τον Παναγιώτη Πανταζή (γνωστό ως Pan Pan) και το Γιάννη Αναγνωστόπουλο να γράφουν τη μουσική και να παίζουν εκτός άλλων πλήκτρα, synths, και μπάσο, πλαισιωμένοι από την Καλλιόπη Μητροπούλου στη φωνή και τον Γιώργο Λυγουριώτη στα τύμπανα.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των παλαιότερων τραγουδιών τους, το Τούνελ γράφτηκε αυθόρμητα στα ελληνικά ―και ως αποτέλεσμα, ολόκληρο το άλμπουμ πρόκειται να είναι ελληνόφωνο.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio