MARINA_Purge_The_Poison
RELEASES

New Music Friday 16/4

Πολύχρωμη MARINA, εθιστικός Jef Maarawi, Black Keys με blues διάθεση, καλοκαιρινοί The Coral, μελαγχολικός Evripidis and His Tragedies και γλυκύτατη Lucy Dacus στις νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας. 

16/04/2021

Οι Coral παραμένουν στο νησί τους, ο Evripidis and His Tragedies περιπλανιέται σε μια πόλη φαντασμάτων, η MARINA επιστρέφει πολύ δυναμικά, ο Jef Maarawi νοσταλγεί το σπίτι, οι Black Keys διασκευάζουν John Lee Hooker και η Lucy Dacus τραγουδά για τον έφηβο εαυτό της, στις νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας, μαζεμένες σ’ ένα countdown για να τις απολαύσετε το σαββατοκύριακο που έρχεται.

5.The Coral – Vacancy 

Άλλο ένα single μας έρχεται από το νησί των Βρετανών, το «Coral Island» που κυκλοφορεί στις 30 Απριλίου. Σχετικά με το εθιστικό Vacancy, ο frontman της μπάντας, James Skelly, δήλωσε πως: «Επιβιβαστήκαμε σ’ένα τραίνο φάντασμα μαζί με τον T.S. Eliot, τους Kinks και τον Karloff, και βγήκαμε από την άλλη πλευρά με αυτό το μπαρόκ rock’n’roll organ riff να αντηχεί στ’ αυτιά μας». Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ένα θεματικό άλμπουμ, χτισμένο γύρω από την ιδέα ενός φανταστικού νησιού, γεμάτου ζωή το καλοκαίρι και σκοτεινού το χειμώνα, και των κατοίκων του.

4. Evripidis and His Tragedies – Nos Volvimos a Encontrar

Αυτή την εβδομάδα, έχουμε ένα φρέσκο, ιδιαίτερο μουσικό βίντεο για το ισπανόφωνο Nos Volvimos a Encontrar του Evripidis and His Tragedies, από το τελευταίο του LP με τίτλο «Neos Kosmos» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο. Το μελαγχολικό synth-pop τραγούδι με το οποίο ξανασυναντάμε τον Ευριπίδη είναι «μία ιστορία φαντασμάτων και μια υπενθύμιση πως το πένθος γίνεται πολύ πιο υποφερτό όταν δεν παύουμε να συνδεόμαστε μ’ εκείνους τους οποίους χάσαμε».

3. Lucy Dacus – Hot & Heavy

Η 25χρονη Αμερικανίδα και μία εκ των τριών boygenius πρόκειται να κυκλοφορήσει τον τρίτο της δίσκο με τίτλο «Home Video» στις 25 Ιουνίου. Αυτή την εβδομάδα ―και ένα μήνα μετά το Thumbs μοιράζεται μαζί μας το πολύ γλυκό Hot & Heavy, συνοδευόμενο από ένα βίντεο σκηνοθετημένο από την ίδια. Σύμφωνα με την Dacus, το τραγούδι έχει να κάνει με την εξέλιξη και τον τρόπο που, ορισμένες φορές, ο παρελθοντικός εαυτός μας μοιάζει να έχει μεγάλη απόσταση από τον παροντικό ―«και αυτό είναι εν μέρει ντροπιαστικό, και επίσης σου ραγίζει λιγάκι την καρδιά».

2. Jef Maarawi – How To Sustain Minor Losses

Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του, «Comfort Food», o  Jef Maraawi ετοιμάζεται για το δεύτερο δίσκο του με τίτλο «Terra Papagalli», ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου από την Inner Ear Records. Ο εν λόγω δίσκος πραγματεύεται «την προσπάθεια να καταλάβουμε τι είναι “σπίτι” και [είναι] ένας διαλογισμός πάνω στην επιλογή/επιθυμία που έχουμε να το κουβαλάμε μέσα μας». Ο Maarawi, με καταγωγή από τη Βραζιλία, τη Συρία και την Ελλάδα, μας δίνει ένα πανέμορφο πρώτο δείγμα που κολλάει στο κεφάλι με την πρώτη ακρόαση και μας μαθαίνει πώς να αντέχουμε μικρές απώλειες.

1.MARINA – Purge The Poison

Λίγους μήνες μετά την πρώτη γεύση από τον επερχόμενο, πέμπτο κατά σειρά δίσκο της καριέρας της, η δική μας Marina Diamandis (τη γνωρίσαμε πριν μία δεκαετία ως Marina and the Diamonds με το εκπληκτικό «The Family Jewels») μας δίνει ακόμα ένα υπέροχο δείγμα. Το Purge the Poison είναι το δεύτερο single από το «Ancient Dreams in a Modern Land» που κυκλοφορεί τον Ιούνιο ―το κομμάτι συνοδεύεται από ένα πολύχρωμο μουσικό βίντεο και μας κάνει να ανυπομονούμε για τη συνέχεια!

BONUS ΔΙΑΣΚΕΥΗ

Black Keys – Crawling Kingsnake

Οι Patrick Carney και Dan Auerbach ανακοινώνουν την επιστροφή τους με το «Delta Kream», ένα άλμπουμ blues διασκευών που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου και θα είναι η πρώτη δουλειά της μπάντας μετά το ―μάλλον μέτριο― «Let’s Rock» του 2019. Μαζί με την ανακοίνωση, έρχεται και μια πολύ δυνατή διασκευή στο Crawling Kingsnake από το Δέλτα του Μισισιπή, το οποίο έκανε διάσημο η εκτέλεση του μπλουζίστα John Lee Hooker από τη δεκαετία του 1940.


Τα φρεσκοτριμμένα tracks της προηγούμενης εβδομάδας
9/4

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio