Ο PEPPER 96.6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

Η συγγραφέας Ελένη Ανδρέαδη στον Pepper 96,6

25/06/2020

Η βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέας παιδικών βιβλίων , Ελένη Ανδρεάδη, έρχεται στον Pepper 96,6. Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, καλεσμένη στους Πρωινούς Τύπους, Ματούλα Κουστένη και Κίμωνα Φραγκάκη, 9 με 9.30 το πρωί.

Η συγγραφές και περιβαλλοντολόγος που μέσα απο τα βιβλία της έχει καταφέρει να βάλει τους μικρούς αναγνώστες στο παιχνίδι της σωτηρίας του πλανήτη από προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση του πλαστικού και η ραγδαία εξαφάνιση της βιοποικιλότητας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στις μεταπτυχιακές της σπουδές. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Το 2009 ίδρυσε τη ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Πρακτόρων του Πλανήτη υλοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και βραβεύτηκαν το 2013 ως προς την καινοτομία τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρώτο βιβλίο της, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015. Τα βιβλία της μεταφράζονται και θα κυκλοφορήσουν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα τρία βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη: Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, Η εκδίκηση του Πουφ, Τα τέρατα των ωκεανών.

«Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει:Μπορώ να αντισταθώ στα πάντα, εκτός από τον
πειρασμό. Ήθελα να αγγίξω αυτό το θέμα στο βιβλίο.
Ότι, δηλαδή, το πιο όμορφο δώρο δεν είναι κάτι υλικό, αλλά οι όμορφες στιγμές που
μοιραζόμαστε με τους άλλους ανθρώπους, όπως η μικρή ηρωίδα του βιβλίου, η Μία.
Πιστεύω ότι το θέμα μας απασχολεί όλους έντονα, με την κλιματική κρίση, την
ανισότητα και τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Βλέπουμε μια
νέα γενιά παιδιών στις δυτικές κοινωνίες, όπως την παρέα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, να
απορρίπτουν τον καταναλωτισμό. Κάτι άλλο πρέπει να γεννηθεί. Μια άλλη συνείδηση».
Ελένη Ανδρέαδη από το νέο της βιβλίο
“Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου” που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2020 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio