η_μπαλάντα_της_τρύπιας_καρδιάς_soundtrack
RELEASES

Η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» σε βινύλιο

Η συνεργασία του Γιάννη Οικονομίδη με τον επιτυχημένο συνθέτη Ζαν Μισέλ Μπερνάρ έδωσε ένα από τα πιο καλογραμμένα soundtrack της φετινής χρονιάς, φέρνοντας τη ζοφερή jazz στα μπουζουξίδικα της Λαμίας.

27/11/2020

Τα γκανγκστερικά πάθη της ελληνικής επαρχίας αποτύπωσε στην τελευταία ταινία του ο Γιάννης Οικονομίδης, καταφέρνοντας να κάνει την «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» μια από τις πιο επιτυχημένες εγχώριες ταινίες της φετινής χρονιά, με απανωτά sold outs και πολύμηνη παραμονή στις αίθουσες.

Η αιματοβαμμένη ιστορία της Όλγας, που εγκαταλείπει τον εργοστασιάρχη σύζυγο της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λαμία, παίρνοντας στις αποσκευές της και ένα εκατομμύριο ευρώ και ξεσηκώνοντας τον τοπικό υπόκοσμο, ντύθηκε μουσικά από τον φημισμένο συνθέτη Ζαν Μισέλ Μπερνάρ («Hugo», «The Science of Sleep»), με ένα ζοφερό jazz noir soundtrack καθηλωτικό για το ύφος της ταινίας.

Η προσωπική σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους δύο δημιουργούς συνταίριαξε με την επαγγελματική τους σύγκλιση, καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα τόσο ατμοσφαιρικό όσο και παιγνιώδες, με τα βουκολικά 60’s soundtracks του Κώστα Καπνίση να συναντούν ηχητικά τοπία από το «Ασανσέρ για Δολοφόνους». 

Τώρα, το απολαυστικό αυτό σύνολο κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου από τη φρέσκια Veego Records, ενόψει και της επικείμενης online κυκλοφορίας της ταινίας, για όσους δεν πρόλαβαν να τη δουν στη μεγάλη οθόνη, αλλά και όσους θέλουν να απολαύσουν ξανά τις κορυφαίες στιγμές της.

Μάθε τα πάντα για τα new releases:

Οι Black Keys γιορτάζουν το “Brothers”

10 χρόνια συμπληρώνονται από την κυκλοφορία του

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio