TafLathos_slider_cover

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

03/02/2020

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ και η μπάντα του είναι οι επόμενοι καλεσμένοι του Pepper 96,6 στα Church Sessions τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 20.30 στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Συντονιστείτε στον Pepper 96,6 και μπείτε στην κλήρωση για διπλές προσκλήσεις για το πιο ανατρεπτικό Church Session!

Η είσοδος στα Church Sessions γίνεται αποκλειστικά με προσκλήσεις από τον Pepper 96,6.

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ (Παναγιώτης Κυριακού), είναι ιδρυτής της Bashment Records και μέλος των Ψυχoδραμα 07. Ξεκίνησε ως MC και Beatmaker το 2001 και στην πάροδο αυτών των ετών, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο ηχογράφησης και συναυλιών με πολλά και μεγάλα ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας Hip-Hop σκηνής.

Η πρώτη του προσωπική κυκλοφορία ήταν το 2004 με τίτλο «Κάνοντας Μια Βόλτα» και απέσπασε πολύ ευνοϊκές κριτικές. Ακουλούθησε το LP «Ήταν Περίεργη Η Κατάσταση», το 2010, από το οποίο ξεχώρισε το κομμάτι «Ξέρω Πια Πόσο Διαρκεί».

Το 2012, κάνοντας μια δημιουργική στροφή στις παραγωγές του και επιλέγοντας “ζωντανά” όργανα, κυκλοφορεί το LP «Mόνο Με Χρώμα», το οποίο τον τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή της ελληνικής HipHop σκηνής, με κομμάτια όπως τα Ελεύθερος Ακόμα / Εγώ Συγνώμη / Η Μέρα μου όμορφη, κ.α.

Τον Μάρτιο του 2015, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά LP του, με τίτλο «Ελπίδα». Η «Ελπίδα» σήμερα συμπεριλαμβάνεται στις κλασσικές κυκλοφορίες της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, έχοντας αναδείξει διαχρονικά κομμάτια, όπως τα Φλόγα / Έχω / Το Φως που σε τρομάζει / Λευκή Σημαία, κ.α.

Στο πλαίσιο της προώθησης της κυκλοφορίας της «Ελπίδας», ακολούθησε περιοδεία του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ σε 12 προορισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Highlight της περιοδείας ήταν το διπλό Sold Out, σε δύο διαδοχικές βραδιές στο Θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2015.

Ακολούθησε το Single «Διηγήματα Χαμένης Νιότης» τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, και αμέσως μετά, τα δύο εμφατικά Sold Out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην Αρχιτεκτονική και το Block33 αντίστοιχα.

Ακολούθησε το Single «Κοινωνικό Συμβόλαιο», τον Φεβρουάριο του 2016 και έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2017, ήρθαν 2 καινούργια κομμάτια, τα «Ξύπνα» και «Ερπετά» και τα 2 ακόμη μεγαλύτερα Live, στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα και στο Block33 στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2017 ήρθε το Single «Ευχές για Όλους» και στις αρχές του 2018, το Single “Αλήθειες πριν το ψέμα μπει στη μέση”. Τις δύο κυκλοφορίες ακολούθησε το καλύτερο Live της καριέρας του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, στο γεμάτο Passport Κεραμεικός, τον Μάρτιο στην Αθήνα.

Τον αμέσως επόμενο μήνα, ήρθε η ηχογράφηση νέου κομματιού και τα γυρίσματα για το αντίστοιχο Video Clip, στα Red Bull Studios και στην πόλη του Τόκυο, στην Ιαπωνία, για το Single του με τίτλο “Η Χρονιά Του Δράκου” και λίγους μήνες μετά, οι πρώτες του διεθνής εμφανίσεις, στο Le Botanique στις Βρυξέλλες, και στο Europavox Festival στην Γαλλία.

Ακολούθησε το τελευταίο Single του ΤΑΦ με τίτλο «Καμιά Ελπίδα» και το κλείσιμο του 2018 σφράγισε ακόμα ένα Sold Out, στις 30 Νοεμβρίου στον Πειραιά, σε ένα κατάμεστο Κρεμλίνο.

Κι έρχεται το 2019 και το DECA. Το καινούργιο Album του, πλήρως οπτικοποιημένο πριν καν κυκλοφορήσει. Δέκα Κομμάτια, Δέκα Video Clips. Το κάθε ένα μόνο του μια ιστορία. Και τα δέκα μαζί, ένας Long Play δίσκος και ταυτόχρονα μια ταινία μεσαίου μήκους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής δισκογραφίας, ένας καλλιτέχνης οπτικοποιεί καί τα δέκα  κομμάτια που αποτελούν τον καινούργιο του δίσκο ΠΡΙΝ καν αυτός κυκλοφορήσει, με δέκα Video Clips αποτελούμενα από ανέκδοτο, πρωτότυπο υλικό.

Με αφετηρία την Τρίτη 26 Μαρτίου, 10 Video, ένα την ημέρα, για 10 μέρες, στις 10 η ώρα το βράδυ, στο επίσημο κανάλι του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ στο YouTube, συνέθεσαν το Puzzle του DECA, ολοκληρώνοντας τον κύκλο που μαθηματικά και συναισθηματικά μεταφράζεται με τον αριθμό Δέκα.

Απολαύστε το live παρέα με την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Pink Grapefruit Soda από την Three Cents.

Bubbles Ask for More!

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio