No more shall we part – Μπενακη

STEFANOS ROKOS NICK CAVE & THE BAD SEEDS | THE CONCERT

09/05/2019

Το εγχείρημα του Στέφανου Ρόκου να προσεγγίσει εικαστικά το άλμπουμ  των Nick Cave & The Bad Seeds  “No More Shall We Part”, με την έκδοση ενός καλλιτεχνικού βιβλίου και τη μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, που ήδη έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες κόσμου, «ολοκληρώνεται» και μουσικά με μια συναυλία στο αίθριο του Μουσείου, την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Λίγες μέρες πριν τη λήξη της έκθεσης που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο ασφυκτικά γεμάτο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, μια εκλεκτή παρέα μουσικών από την ελληνική και διεθνή σκηνή θα παίξουν live ολόκληρο το άλμπουμ “No More Shall We Part”.

Στη συναυλία συμμετέχουν

Jim Sclavunos (Nick Cave & the Bad Seeds, Sonic Youth, The Cramps, The Vanity Setκ.ά.), Eleanor Friedberger (The Fiery Furnaces), Stef Kamil Carlens (dEUS, Zita Swoon), Illegal Operation και The Callas.

JIM SCLAVUNOS 

Ο δραστήριος μουσικός της underground σκηνής της Νέας Υόρκης του ’80, σταθερός φίλος και συνεργάτης της Lydia Lunchκαι (έκτακτος) ντράμερ σε πολλά θρυλικά συγκροτήματα εκείνης της εποχής, όπως οι Sonic Youth και The Cramps, είναι μόνιμο μέλος των Bad Seeds από το 1994 και ιδρυτικό μέλος των Grinderman (μαζί με τους Nick Cave, Warren Ellis καιMartin Casey). Εκτός των παραπάνω, συμμετέχει και σε διάφορα άλλα σχήματα, όπως οι «δικοί» του Vanity Set και η πιο πρόσφατη συνεργασία του με την Nicole Atkins. Εκτός της κατά το ήμισυ ελληνικής του καταγωγής, ο Jim Sclavunosδιατηρεί σταθερούς καλλιτεχνικούς δεσμούς με την Ελλάδα, αφού ανάμεσα σε άλλα είναι ο παραγωγός δύο δίσκων τωνThe Callas, ενώ υπήρξε ο καταλύτης στην επαφή του Στέφανου Ρόκου με τον Nick Cave και τη δημιουργία του project No More Shall We Part.

STEF KAMIL CARLENS

Κεντρική φιγούρα στην indie/πειραματική σκηνή του Βελγίου τη δεκαετία του ’90 ως μέλος των dEUS (και πολλών άλλων τοπικών σχημάτων) και ιδρυτής των Zita Swoon, με τους οποίους έχει παίξει πολλές φορές στην Ελλάδα, και που μετά το 2010 μετέτρεψε – κατά κάποιον τρόπο – σε “θεατρικό” group. Μαζί ανέβασαν πολλές πρωτότυπες παραστάσεις χορού, χοροθεάτρου και μουσικής σε ευρωπαϊκά θέατρα και φεστιβάλ. Ο Carlens είναι επίσης ενεργός στην εικαστική σκηνή του Βελγίου, είτε πραγματοποιώντας ατομικές εκθέσεις είτε με την πρόσφατη συνεργασία του με τον Γιαν Φαμπρ. Πρόσφατα επέστρεψε στην ποπ/ροκ δισκογραφία ως σόλο καλλιτέχνης (αυτές τις μέρες ετοιμάζει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο).

ELEANOR FRIEDBERGER

Πρώην μέλος των The Fiery Furnaces μαζί με τον αδερφό της, η επίσης κατά το ήμισυ Ελληνικής καταγωγής EleanorFriedberger έχει να επιδείξει πλούσια δισκογραφία, πολλές περιοδείες και κοινό που την ακολουθεί φανατικά. Από το 2010 κάνει σόλο καριέρα κι έχει ήδη κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους. Ο πιο πρόσφατος από αυτούς, με τον τίτλο “Rebound”, είναι εμπνευσμένος από την Ελλάδα και το χρόνο που πέρασε εδώ στις αρχές του 2017. Φέτος την κάλεσε το Κέντρο Πολιτισμού ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος να ερμηνεύσει ολόκληρο αυτό το άλμπουμ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με συγκρότημα αποτελούμενο από μέλη των Acid Baby Jesus και The Voyage Limpid Sound, αλλά και κουαρτέτο εγχόρδων.

ILLEGAL OPERATION

Παλαίμαχο supergroup με μουσικούς ποικίλων προελεύσεων και επιρροών (μέλη σχημάτων όπως: Μανώλης Αγγελάκης και τα Θηρία, Appalachian Cobra Whisperers, Sigmatropic κλπ.). Ξεκίνησαν να δισκογραφούν το 2001 με το “Blue Project” στηνHitch Hyke και συνέχισαν με δύο δίσκους, το 2011 και το 2017, από την Inner Ear.

Στο live στο Μουσείο Μπενάκη θα τους συνοδεύει στα φωνητικά η Etten.

THE CALLAS

Μουσικό συγκρότημα, εικαστικοί, εκδότες, σκηνοθέτες, αδέρφια και ψυχές του Velvet Room, οι The Callas έχουν έντονη διεθνή δραστηριότητα (στα μουσικά αλλά και στα εικαστικά, με συναυλίες, εκθέσεις, συνεργασίες κλπ.). Δούλεψαν μαζί με τον Lee Ranaldo των Sonic Youth για το soundtrack της ταινίας τους, “The Great Eastern”, αλλά και τον πιο πρόσφατο δίσκο τους, “Trouble And Desire”, ενώ όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, σε δύο προηγούμενους δίσκους τους την παραγωγή έχει κάνει ο Jim Sclavunos.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

STEFANOS ROKOS
NICK CAVE & THE BAD SEEDS
NO MORE SHALL WE PART
14 PAINTINGS 17 YEARS LATER
THE CONCERT

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – Πειραιώς 138

Πέμπτη 9 Μαίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00

Live Performances

JIM SCLAVUNOS (NICK CAVE & THE BAD SEEDS)
STEF KAMIL CARLENS
ELEANOR FRIEDBERGER
ILLEGAL OPERATION
THE CALLAS

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμές: early bird: 8 ευρώ (διάθεση μέχρι τις 20/4) | προπώληση: 10 ευρώ | ταμείο: 12 ευρώ

Προπώληση: VIVA.GR

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio