Ο πολυβραβευμένος Ισπανός οργανίστας Juan de la Rubia στο Μέγαρο Μουσικής

05/10/2021

Ο πολυβραβευμένος Iσπανός οργανίστας Juan de la Rubia [Χουάν ντε λα Ρούμπια] κατέχει την περίοπτη θέση του κορυφαίου οργανίστα στον διάσημο καθεδρικό ναό της Sagrada Familia [Σαγράδα Φαμίλια] στη Βαρκελώνη, ενώ παράλληλα δίνει ατομικά ρεσιτάλ σε σημαντικές αίθουσες και συμπράττει με μεγάλες ορχήστρες ανά τον κόσμο. Στο πολυαναμενόμενο ρεσιτάλ του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου (ώρα: 20.30), δεσπόζουν η μεγαλειώδης Πασακάλια και φούγκα του Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] και το εντυπωσιακό Τρίτο χορικό του César Frank [Σεζάρ Φρανκ], έργα των επιφανέστερων εκπροσώπων της γερμανικής και της γαλλικής παράδοσης, αντίστοιχα, στον χώρο του εκκλησιαστικού οργάνου. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν λαμπερά έργα των Mendelssohn [Μέντελσον] και Gigout [Ζιγκού] που αναδεικνύουν τα αστείρευτα ηχοχρώματα του οργάνου.

Ο οργανίστας Juan de la Rubiα γεννήθηκε στην Βαλ ντ’ Ουσό της Ανατολικής Ισπανίας και έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασίας, κερδίζοντας ενθουσιώδη σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Τα τελευταία χρόνια, η καλλιτεχνική του δραστηριότητα είναι συνεχής, με εμφανίσεις σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ έχει παίξει σε φημισμένα ευρωπαϊκά συμφωνικά κέντρα: μεταξύ άλλων, στο Auditorio Nacional de Música της Μαδρίτης, στο Palau de la Música Catalanaτης Βαρκελώνης, στο Konzerthaus του Βερολίνου, στις Αίθουσες της Gewandhaus της Λειψίας, της Elbphliharmonieτου Αμβούργου καθώς και στην Αίθουσα Philharmonia και στο Θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης. Μεταξύ άλλων, έχει ερμηνεύσει γνωστές συνθέσεις για εκκλησιαστικό όργανο στους Καθεδρικούς του Ουεστμίνστερ και της Κολωνίας και στον Ναό του Saint Sulpice (Αγίου Σουλπικίου) στο Παρίσι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τιμές εισιτηρίων: 7,50 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15 € ● 20 € ● 25 € ● 30 € ●35 €

Αγορά εισιτηρίων εδώ

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio