παιδικο _εφηβικό_φεστιβάλ_κινηματογράφου-αθήναΌνομα αρχείου

2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

05/11/2019

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με ακόμα πιο πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα. Με μια διοργάνωση – γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Από τις 18 έως 24 Νοεμβρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο κινηματογράφος Δαναός θα υποδεχτούν το κοινό με πρεμιέρες ταινιών κινουμένων σχεδίων και live action, αφιερώματα για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, baby-friendly προβολές και μια ενότητα αφιερωμένη στην αγαπημένη των μικρών θεατών ζωντανή μεταγλώττιση.

Την αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει η ταινία Μπίντι (Binti) της Φρεντερίκε Μίγκομ την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, με μια ιδιαίτερη, «εκτός έδρας» κινηματογραφική πρεμιέρα, την οποία το Φεστιβάλ μοιράζεται με το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη.

Μπίντι (Binti) της Φρεντερίκε Μίγκομ

Παράλληλα με το πρόγραμμα, το Φεστιβάλ διοργανώνει εργαστήρια κινηματογράφου, ειδικά σχεδιασμένα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες που αποσκοπούν να εξοικειώσουν τα παιδιά με την ψευδαίσθηση της κινούμενης εικόνας (4 – 5 ετών) και τις τεχνικές δημιουργίας της (7 – 9 ετών), να τους δώσουν τα εργαλεία για να διαβάσουν τα μηνύματα ανάμεσα στις γραμμές και να αποκωδικοποιήσουν τις εικόνες (8 – 12 ετών), να τους δείξουν τον δρόμο που οδηγεί από τα comics στο animation (9 – 12 ετών) και τέλος να τους προσφέρουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα βασικά στάδια δημιουργίας μιας ταινίας (11 – 14 ετών).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ: https://athicff.com/programma

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio