Όνομα αρχείου:david_bowie
NEWS

Bowie On The Blockchain

Εννέα καλλιτέχνες συνεργάζονται στη δημιουργία μιας σειράς NFTS που τιμούν τη ζωή και το έργο του David Bowie, και κυκλοφορούν στις 13 Σεπτεμβρίου.

08/09/2022

Ένα digital art project για τον David Bowie αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, υπό τον τίτλο Bowie On The Blockchain και τη συμβολή των κληρονόμων του καλλιτέχνη, του NFT marketplace, OpenSea, και της εταιρείας των Andrew D. Keller και Joaquin Acrich, We Love The Arts.

Η σειρά των εννέα NFT θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου ως φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του Bowie, και στα ονόματα που υπογράφουν τα έργα βρίσκονται οι Defaced, FEWOCiOUS, Glam Beckett, JAKE, Jonathan Wolfe, Lirona, Nadya Tolokonnikova, Osinachi και Young & Sick.

Η Nadya Tolokonnikova των Pussy Riot, δήλωσε σχετικά: «Ο David Bowie για εμένα είναι το πλατωνικό ιδανικό ενός καλλιτέχνη, χαρισματικός, παθιασμένος, γεμάτος φαντασία και εξαιρετικά μαγνητικός, πάντα έβαζε την τέχνη, την περιέργεια και την ανατροπή πάνω από το κέρδος, ένας μάγος και μια μούσα ταυτόχρονα. Τον θαυμάζω και θα τον θαυμάζω για πάντα. Ο David Bowie είναι ο πατέρας μου».

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα διαχείρισης κληρονομιάς του καλλιτέχνη, και από εκεί θα γίνουν δωρεά στην οργάνωση CARE, όπου και η σύντροφος του Bowie, Iman, επιτελεί τον ρόλο της Πρέσβειρας.

https://twitter.com/DavidBowieReal/status/1567225779028729858?s=20&t=b8Ml4NAaCVYtkMOqQUZ5kQ

Στο μεταξύ, προετοιμάζεται και η εισαγωγή του Bowie στο Camden Music Walk Of Fame στο Λονδίνο, με τον ιδρυτή, Lee Bennett, να δηλώνει πως ο μουσικός ασκεί ακόμη παγκόσμια επιρροή, ενώ ήταν πάντα ο απόλυτος influencer

«Σκοπός μας είναι αυτή να είναι μία από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να λάβει μία φιγούρα της μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, και η αποκάλυψη του λίθου [σ. σ. το έμβλημα στο Hall of Fame] του David εξασφαλίζει αυτή την κληρονομιά». 

Όσο για το Bowie On The Blockchain, πολλοί θαυμαστές δεν το βλέπουν με καλό μάτι. Τα NFTs είναι tokens που επικυρώνουν την ιδιοκτησία ενός έργου τέχνης ―ως επί το πλείστον ψηφιακού―, και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων διαφωνεί με αυτή την πρακτική και την παρείσφρηση μιας τεχνολογίας διαφύλαξης της ιδιοκτησίας στην τέχνη.

Πολλοί είναι εκείνοι που αντέδρασαν στα social media απηύθυναν έκκληση στο ίδρυμα κληρονομιάς του Bowie να μην προχωρήσει με το project, ενώ ο γιος του καλλιτέχνη, ο σκηνοθέτης Duncan Jones, είναι γνωστό πως διαφωνεί επίσης με τα NFTs.

Μάλιστα, σε ένα tweet του, ο Jones είχε μοιραστεί την εικόνα ενός NFT (The First 5000 Days του Beeple), διερωτώμενος χαριτολογώντας αν ο ιδιοκτήτης του έργου το είχε χάσει, και αν θα έπρεπε να του επιστρέψει το αρχείο jpeg που αποθήκευσε στον υπολογιστή του.


Δες και αυτό: https://www.pepper966.gr/agorastike-i-fotografia-syllipsis-toy-david-bowie/

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio