ανακαινίζεται_η_βουλή_των_ελλήνων
ΠΟΛΗ

Ανακαινίζεται η Βουλή των Ελλήνων

10/09/2020

Ό,τι κι αν γίνεται εντός των τειχών της, τουλάχιστον απ’ έξω η Βουλή θα είναι μια κούκλα, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της όψης του ιστορικού κτηρίου.

Το νεοκλασικό κτήριο που κοσμεί το κέντρο της κέντρο της πόλης έχει μπει σε τροχιά ανανέωσης ήδη από τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Μέχρι στιγμής, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης των μαρμάρινων στοιχείων του ενώ αμέσως μετά σειρά έχουν τα ξύλινα μέρη του Κοινοβουλίου.

Η πλήρης ανακαίνιση θα περιλαμβάνει συντήρηση και αποκατάσταση όλης της επιφάνειας του κτηρίου, στεγανοποιήσεις στο δάπεδο, συγκόλληση θραυσμάτων, σφράγιση αρμών και συμπλήρωση απωλειών. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκατασταθεί η εξωτερική όψη του κτηρίου, ενώ αμέσως μετά θα συντηρηθούν και αναδειχθούν και οι τοίχοι του. Εκτός από τις εργασίες συντήρησης, θα πραγματοποιηθεί και ενεργειακή αναβάθμιση του Κοινοβουλίου χάρη στην τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων και όλες οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν καταγράφονται παράλληλα σε ψηφιακό αρχείο, επεσήμανε ο κ. Τασούλας. Από την άλλη η υπουργός πολιτισμού τόνισε ότι «Το κτίριο της Βουλής κρατά όλα τα στοιχεία της μεγαλοπρέπειάς του και το μάρμαρο είναι το βασικό του στοιχείο στην κατασκευή του και αντίστοιχο των ναών της αρχαιότητας.  Έγινε μια συστηματική μελέτη από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού και τον Μάρτιο του 2021 υπολογίζουμε ότι θα παραδοθεί μια απαστράπτουσα Βουλή». Ακριβώς στην ώρα, δηλαδή, για την έναρξη των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio