ελεάννα_βλαστού-καλεσμένη_pepper 966
Ο PEPPER 96.6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

Η Ελεάννα Βλαστού στους Πρωινούς Τύπους

02/12/2019

Οι “Πρωινοί Τύποι” του Pepper 96,6 , Ματούλα Κουστένη και Κίμων Φραγκάκης, φιλοξενούν on air τη συγγραφέα Ελεάννα Βλαστού, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί, με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο «Στο Λονδίνο» (εκδ. Πόλις). Ένα βιβλίο που πολυδιαβάστηκε από τους Έλληνες αναγνώστες το καλοκαίρι, μιας και είναι γραμμένο για όσους έχουν ζήσει στο Λονδίνο, αλλά και για όσους δεν το γνωρίζουν καθόλου.

Η συγγραφέας θα μας μεταφέρει τη λονδρέζικη εμπειρία της γιατί όπως γράφει στο βιβλίο της:

“Το Λονδίνο είναι αυτό που είναι γιατί μπορείς να δηλώσεις ότι ανακηρύσσεις τη σπανακόπιτα της μαμάς σου πολιτιστική κληρονομιά και όλοι να το δεχτούν με συγκατάβαση.”

“Το 1900 η χώρα ήλεγχε το ένα τρίτο του παγκόσμιου εμπορίου. Το 1995 έπεσε κάτω από το 5%. Την πτώση της Αυτοκρατορίας τη χειρίστηκαν καλά σε γενικές γραμμές, αλλά οι ψυχολογικές συνέπειες παίρνουν καιρό να επουλωθούν.”

Η Ελεάννα Βλαστού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Ιστορία και αρχαιολογία στη Σορβόννη και ιστορία της τέχνης στη Σχολή του Λούβρου, στο Παρίσι (οι γνώσεις της γύρω από αυτά τα θέματα είναι πλέον ατροφικές). Γύρισε στην Ελλάδα το 2000 -για τους λάθους λόγους- και έκτοτε ασχολείται με το χόμπι της, το διάβασμα. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η ανάγνωση μπορεί να γίνει επάγγελμα και έτσι έγινε επαγγελματίας αναγνώστρια σε εκδοτικούς οίκους, δούλεψε στο greekbooks.gr και τώρα αρθρογραφεί, γράφει για βιβλία αλλά και για θέματα της πόλης.

Το δεύτερο αγαπημένο της χόμπι είναι να περπατάει, χωρίς προορισμό, στις πόλεις του κόσμου. Πάντα ταξιδεύει με 2.500 σελίδες στις αποσκευές (και πληρώνει υπέρβαρο φυσικά) από φόβο μήπως ξεμείνει και δεν έχει κάτι να διαβάσει. Το πρώτο της βιβλίο ήταν η συλλογή διηγημάτων “Εξαφανίσεις” (Πόλις, 2013).

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio