20/07/2025
PEPPER EXPERIENCE
Ο Pepper 96.6 σε στέλνει στη Μαδρίτη για να δεις από κοντά τον καλλιτέχνη – φαινόμενο που ξεκίνησε από τους δρόμους της Ιταλίας και πλέον κατακτά ολόκληρο τον πλανήτη: Τον Damiano David.
4 ημέρες/ 3 διανυκτερεύσεις.
Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και μπες στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο ΠΡΩΙΝΟ PEPPER
με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο
|Δευτέρα – Παρασκευή 07.00 – 10.00|
Η συναυλία του Damiano θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στη Movistar Arena της Μαδρίτης.
Damiano David
Ο τραγουδοποιός και performer Damiano David γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1999 στη Ρώμη από γονείς που εργάζονταν ως αεροσυνοδοί, γεγονός που του επέτρεψε να ταξιδέψει και να έρθει σ’επαφή από παιδική ηλικία με διαφορετικούς πολιτισμούς.
Παράτησε το σχολείο, για να αφοσιωθεί στο όνειρό του, τη μουσική – με τη στήριξη των γονιών του.
Ξεκίνησε την πορεία του με τους Måneskin – έπαιζαν μουσική στους δρόμους της Ρώμης. Το όνομα του συγκροτήματος ήταν έμπνευση της Victoria De Anagelis, μπασίστρια της μπάντας, η οποία κατάγεται από τη Δανία. Måneskin σημαίνει στα δανέζικα σεληνόφως.
Στο στέρνο του έχει τατουάζ τη φράση “Il ballo della vita” (= Ο χορός της ζωής) που είναι και ο τίτλος του πρώτου άλμπουμ των Måneskin.
Το 2021 ο Damiano κι οι Måneskin φέρνουν την Ιταλία πρώτη στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το «Zitti e buoni».
Την ίδια χρονιά δίνουν μια “δεύτερη ζωή” στο “Beggin” και μας το ξανασυστήνουν, ειδικά στο πιο νεανικό κοινό, με τεράστια επιτυχία.
Οι ίδιοι δηλώνουν πως έχουν επηρεαστεί μουσικά από καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως οι Fleetwood Mac, Radiohead & David Bowie.
Τον Σεπτέμβριο του 2024 ο Damiano ξεκινά μια πιο προσωπική πορεία με τη μουσική – με το single “Silverlines”, το πρώτο τραγούδι από το πολυαναμενόμενο solo project του “Funny Little Fears”, μία συνεργασία με τον Άγγλο τραγουδιστή, τραγουδοποιό και παραγωγό, Labrinth, ο οποίος συνέβαλε στην παραγωγή του τραγουδιού.
Το νέο αυτό ταξίδι του Damiano γεννήθηκε από την ανάγκη του ίδιου να εκφράσει ένα περισσότερο προσωπικό και ευάλωτο κομμάτι του εαυτού του, ένα κομμάτι – που όπως λέει – παραμένει εντελώς ανεξερεύνητο από τους Måneskin.
«Η μουσική είναι ο τρόπος μου να επικοινωνώ αυτά που νιώθω και με το “Silverlines” ένιωσα ότι έπρεπε να μιλήσω πιο προσωπικά»
To άλμπουμ “Funny Little Fears” κυκλοφόρησε το Μάιο του 2025. Ξεχωρίζει για την προσωπική του θεματολογία – φόβους, ερωτικές αναμνήσεις, ψυχικούς αγώνες. Συγκινεί ως μια «θεραπευτική» καλλιτεχνική διαδρομή που τον επανέφερε στη χαρά της μουσικής.
Aπο το solo project του, ξεχωρίζει το “Next Summer”.
Μιλώντας γι αυτό, ο Damiano λέει: Στην πρώτη ακρόαση, το τραγούδι μιλάει για νεανική αγάπη – ένα ανεκπλήρωτο καλοκαιρινό ειδύλλιο. Αλλά σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αποκαλύπτει έναν πολύ μεγαλύτερο προβληματισμό. Είναι μια αλληγορία της ζωής – Πώς μερικές φορές μπορούμε να είμαστε αιχμάλωτοι του εαυτού μας, των φόβων μας, των ανασφαλειών μας, της ανικανότητάς μας να αλλάξουμε.