flowers_of_ukraine

ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS: Αρχίζει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας

Η ταινία έναρξης του 3ου KINO ATHENS θα είναι η αντισυμβατική ουκρανο-πολωνική παραγωγή Λουλούδια από την Ουκρανία, που θα παρουσιαστεί κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ την 1η Μαρτίου 2025 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, παρουσία της σκηνοθέτιδος Adelina Borets.

25/02/2025

Πάνω από εκατό ανεξάρτητες ταινίες μας φέρνει φέτος το KINO ATHENS, από κάθε είδος και κάθε γωνιά του κόσμου, καθιερώνοντας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου ως τη σεζόν του ανεξάρτητου σινεμά στην Αθήνα.

Οι προβολές θα διεξαχθούν καθημερινά από 1 ως 9 Μαρτίου 2025, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το BIOS Romantso και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. To πρόγραμμα περιλαμβάνει το διεθνές και εθνικό διαγωνιστικό τμήματα μεγάλου και μικρού μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets, live συναυλίες και άλλες παράλληλες δράσεις, ενώ οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

kino_athens (1)

Στην τελετή έναρξης  θα προβλήθεί η ταινία “Λουλούδια από την Ουκρανία”. Το Σάββατο 1η Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

 

Σύνοψη: Μια δυνατή, ανεξάρτητη και αναρχική γυναίκα γεμάτη χιούμορ ξεκινά να προστατεύσει το κομμάτι γης της ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Ο αγώνας της γίνεται ακόμα πιο υπαρξιακός με την επίθεση στην Ουκρανία, χωρίς ποτέ να το βάζει κάτω και φέρνοντας στους θεατές την αίσθηση της ελπίδας.

Adelina Borets
Poland, Ukraine | Πολωνία, Ουκρανία
2024, 70′

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

KINO ATHENS

Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας

1 – 9 Μαρτίου 2025

Αναλυτικό Πρόγραμμα Προβολών και Δράσεων εδώ

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio