imany_voodoo_cello
RELEASES

Η Imany διασκευάζει Madonna

H αγαπημένη Imany διασκευάζει το εμβληματικό για τα 80s Like A Prayer της Madonna, σε μια ευφάνταστη εκτέλεση με 8 τσέλο, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου της.

29/08/2021

To Like A Prayer κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1989, ως πρώτο single του τέταρτου, ομότιτλου δίσκου της Madonna, και σηματοδότησε τότε τη στροφή για τη δημιουργό του προς μια πιο προσωπική και ενήλικη προσέγγιση της μουσικής της. Σήμερα μπορεί να θεωρείται μία από τις κλασικές λατρεμένες επιτυχίες της δεκαετίας των ‘80s, αλλά κατά την κυκλοφορία του ειδώθηκε από πολλούς ως βλάσφημο και προσβλητικό.

Ο λόγος ήταν οι στίχοι που έντυνε αυτή η ενδιαφέρουσα μείξη της ποπ με γκόσπελ στοιχεία: το τραγούδι είναι από την οπτική γωνία μιας νεαρής γυναίκας ερωτευμένης με το Θεό· έτσι, με πάρα πολύ έξυπνο, μολονότι προκλητικό τρόπο, η ευλάβεια και η ερωτική αφοσίωση μπλέκονται και οι στίχοι μετατρέπονται σε σεξουαλικά υπονοούμενα…

Πάντως, αυτό δεν εμπόδισε το κομμάτι να φτάσει στις κορυφές των charts σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο ―ενώ το περιοδικό Rolling Stone το έχει κατατάξει στα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια Όλων των Εποχών.

Σήμερα, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Imany διασκευάζει το Like A Prayer με τη συνοδεία 8 τσέλο, προσδίδοντας μια ανανεωμένη πινελιά που τιμά την ευλάβεια και την εσωτερικότητα της σύνθεσης ―ενώ στο εντυπωσιακό μουσικό βίντεο που γυρίστηκε στο πανέμορφο Petit Palais στο Παρίσι, οι γεμάτοι ζωντάνια τσελίστες μοιάζουν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με την Κομοριανή τραγουδίστρια.  


Η διασκευή θα περιλαμβάνεται στον επερχόμενο δίσκο διασκευών (όλες με τσέλο!) της 42χρονης Imany, «Voodoo Cello», τον οποίο αναμένουμε στις 3 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στα κομμάτια που διασκευάζει η Imany βρίσκονται τραγούδια του του Εlton John, του Cat Stevens, των Imagine Dragons, της Eartha Kitt, του Jacques Brel ―ενώ πριν λίγο καιρό μας είχε παρουσιάσει το πρώτο δείγμα από το album, το λατρεμένο Wonderful Life του Black.



Μπορείτε να παραγγείλτε το album εδώ.


Η Madonna επανακυκλοφορεί τη δισκογραφία της

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio