NEWS

Οι Abba επιστρέφουν μετά από 40 χρόνια

Δύο νέα τραγούδια, ένα άλμπουμ και μία -περίπου- συναυλία ανακοίνωσαν οι Abba, μέσα από τον λογαριασμό τους στο , βγαίνοντας από τη… σύνταξη μετά από 40 χρόνια.

03/09/2021

Μετά από 40 χρόνια, για πρώτη φορά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 7:45 ώρα Ελλάδος, ξεκίνησε ένα live streaming στο κανάλι τους στο YouTube και χιλιάδες φανς δικτυωθήκαν για να παρακολουθήσουν τα χαρμόσυνα νέα: Δύο νέα τραγούδια, ένα άλμπουμ και μία -περίπου- συναυλία με ψηφιακές απεικονίσεις, έρχονται στα τέλη του ΄21 και τα μέσα του ΄22.

Κατά καιρούς κυκλοφορούσαν σκόρπιες ειδήσεις για νέο υλικό από το εθνικό προϊόν της Σουηδίας, αλλά μετά από τέσσερις δεκαετίες οι οπαδοί το είχαν πάρει πια απόφαση ότι οι Abba είχαν συνταξιοδοτηθεί και απολάμβαναν τα κέρδη τους, όχι μόνο από τα άλμπουμ, αλλά και τις ταινίες, τα μιούζικαλ και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Όταν πριν από λίγες μέρες έσκασε το site ABBA Voyage με την παρότρυνση εγγραφής για να ενημερωθείς άμεσα για το νέο τους υλικό, το έκανα, όπως πολλοί, έχοντας αρκετές αμφιβολίες για την έκβαση του εγχειρήματος. Αμέσως, το πρώτο μήνυμα που ήρθε, ήταν μια ημερομηνία -02.09.21- και η φράση: «Thanks for signing up. The wait is almost over». Έχει γούστο σκέφτηκα.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι περισσότεροι έχουμε χορέψει τα τραγούδια τους, έχουμε δει την ταινία και άντε κάθε χρόνο στην Eurovision όλο και κάποιος θα αναφερθεί στο Waterloo. Μέχρι εκεί. Δεν έχουμε και την δισκογραφία τους στα ράφια μας. Το παράδοξο βέβαια με τα τραγούδια των Abba είναι ότι φαίνονται να μην παλιώνουν, ακούγονται μέχρι σήμερα και περνούν από γενιά σε γενιά. Πρόσφατα η κόρη μου άκουγε το Dancing Queen. Συγκινημένη, της λέω, ξέρεις όταν ήμουν μικρή αυτό, το τραγούδαγα στο καθρέφτη με μία βούρτσα για μικρόφωνο και μου απαντάει με το γνωστό εφηβικό ύφος «Ναι, και; Το ίδιο έχω κάνει και εγώ»…

Ο Benny Andersson και ο Björn Ulvaeus, στη συνέντευξη που έδωσαν, για αυτή την αέναη επιτυχία των τραγουδιών τους δήλωσαν: «Δεν το καταλαβαίνουμε. Έχουμε να κυκλοφορήσουμε κάτι 40 χρόνια, και τα τραγούδια εκείνα ακούγονται μέχρι σήμερα. Είμαστε ευγνώμων και χαρούμενοι αλλά δεν το κατανοούμε, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Δουλέψαμε σκληρά, αλλά το ίδιο σκληρά δούλεψαν και άλλα συγκροτήματα…».

Η μετάδοση ξεκίνησε με πλάνα από οπαδούς από όλο τον κόσμο να περιμένουν την αναγγελία. Κάπου στο ξεκίνημα (05:44) ένα πλάνο από μια παρέα στη Μύκονο φωνάζει «we want Abba» και η Kylie Minogue (06:00) δηλώνει φαν. Σύντομα, ήρθε το πρώτο τραγούδι: το I Still Have Faith In You είναι μία μπαλάντα που συγκίνησε τον πυρήνα των οπαδών τους αλλά μάλλον άφησε αδιάφορους τους υπόλοιπους.

Ακολούθησε μία συνέντευξη των δύο αντρών του γκρουπ, (οι γυναίκες Anni-Frid Lyngstad (Frida), Agnetha Fältskog δεν εμφανίστηκαν) και το live streaming ολοκληρώθηκε με το δεύτερο νέο τραγούδι τους, Don’t Shut Me Down, που είχε την σφραγίδα των Abba από την αρχή μέχρι το τέλος.

Εκτός από τα δύο νέα τραγούδια, οι Abba ανακοίνωσαν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Voyage (προπαραγγελίες εδώ), που θα κυκλοφορήσει 5 Νοεμβρίου και μία συναυλία, όπου δεν θα εμφανιστούν τα τέσσερα μέλη, αλλά τα ολογράμματά τους! Μία εντυπωσιακή παράσταση με ψηφιακές απεικονίσεις του εαυτού τους, φτιαγμένες από την Industrial Light & Magic του George Lucas που θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου 2022 σε μια υπερσύγχρονη, κατά παραγγελία, αρένα χωρητικότητας 3.000 ατόμων στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth του Λονδίνου.

Μία ιδέα για το πώς θα είναι αυτή η συναυλία μπορούμε να δούμε και στο κλιπ του «I still have faith in you».


Οι Duran Duran επιστρέφουν

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio