lenny_kravitz
ΒΙΒΛΙΟ

Ο ασταμάτητος Lenny Kravitz

07/10/2020

Είναι rock star; Είναι sex symbol; Είναι συγγραφέας; Τι από όλα είναι ο Lenny Kravitz; Σίγουρα δεν είναι λίγο από όλα, μια και το «λίγο» δεν χαρακτηρίζει καμία ιδιότητα του Lenny.

Από τη Λιάνα Μαστάθη

Στα 56 του, συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του στη μουσική κυκλοφορώντας το έκτο single από το τελευταίο του album «Raise Vibrations», φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του Mens’ Health στο νησί Eleuthera στις Μπαχάμες, όπου ζει μόνιμα, αποκαλύπτοντας με αφοπλιστική αναίδεια τους πιο απίστευτους κοιλιακούς, και δημοσιεύει την αυτοβιογραφία του, «Let Love Rule».

Ένα βιβλίο, που μπορεί να μην αποκαλύπτει ζουμερές λεπτομέρειες μιας ταραχώδους ζωής που ενδεχομένως να περιμένει ο αναγνώστης, όμως δίνει μια εικόνα για το πώς διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας του «πιο κουλ άντρα στη Γη», όπως τον χαρακτηρίζουν συχνά τα ξένα media.

Στα απομνημονεύματα του, ο Lenny μιλά αποκλειστικά και μόνο για τα πρώτα 25 χρόνια της ζωής του.

«Σκέφτηκα ότι υπήρχαν αρκετά βιβλία για το rock stardom και τη φήμη», λέει ο Kravitz στο Usa Today, χαρακτηρίζοντας το συγγραφικό του πόνημα ως ένα βιβλίο για να βρει τη φωνή του. «Χρειάστηκε να αφιερώσω χρόνο για να εκτιμήσω τις εμπειρίες μου ως παιδί: όλη την αγάπη που πήρα και όλους τους καλλιτέχνες που είδα να μεγαλώνουν στη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του ’70 και μετά που μετακόμισα στο Λος Άντζελες – Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι εμπειρίες ήταν οι νότες της μουσικής που τελικά θα έκανα», εξηγεί.

Ο Lenny στις Μπαχάμες για το εξώφυλλο του Mens’ Health

Αναφέρεται στον πατέρα του, με τον οποίον είχε μια τρικυμιώδη σχέση και αποκαλύπτει πως όταν  έμαθε ότι εκείνος απατούσε τη μητέρα του, έξαλλος από θυμό της το αποκαλύπτει. Σε αυτόν τον καυγά, ο πατέρας του τού λέει μια φράση που θα τον στοιχειώνει όλη του τη ζωή: «θα δεις, θα το κάνεις και συ».

Μεγάλο μέρος των απομνημονευμάτων αφορούν τον ερωτά του για την Lisa Bonet, την οποία γνώρισε ενόσω ήταν αρραβωνιασμένος με μια κόρη επιχειρηματία από το Χονγκ Κονγκ: «Σε μια στιγμή, όλα άλλαξαν», γράφει. «Ξεκινήσαμε να φιλιόμαστε. Εκείνο το βράδυ μετακόμισα στο υπνοδωμάτιο της Λίζα. Το πεπρωμένο μας είχε οδηγήσει εδώ. Κάθε ώρα που περνούσε, η αγάπη μας άνθιζε».

 O Lenny Kravitz με την κόρη του Zoe και την πρώην σύζυγό του Lisa Bonet

Συνεχίζει λέγοντας πόσο καλή σχέση έχει μέχρι σήμερα με την πρώην γυναίκα του και τον τωρινό άντρα της: «η αγάπη δεν εξαφανίζεται – δεν μπορείς να σκοτώσεις αυτήν την ενέργεια, αλλά η αγάπη θα μεταμορφωθεί. Αν δεν σε αγαπώ έτσι, θα σε αγαπώ αλλιώς… Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι και είμαστε μια μεγάλη οικογένεια: ο νέος σύζυγός της (ηθοποιός Jason Momoa), τα παιδιά της, η Zoe (η κόρη τους) και εγώ. Είναι όλα αγάπη».

Με τους γονείς του Roxie Roker & Sy Kravitz

Σε άλλο σημείο μιλά για τα παιδικά του χρόνια και το ρατσισμό που αντιμετώπισε: «Όταν πήγα στην πρώτη δημοτικού με τους γονείς μου την πρώτη μέρα, συνειδητοποίησα ότι οι γονείς μου δεν έμοιαζαν με τους γονείς όλων των άλλων παιδιών. Οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν γι αυτό και δεν είχα ιδέα γιατί. Ένα  παιδί έτρεξε μπροστά στην οικογένειά μας, έδειξε με το δάχτυλό του και είπε: “Η μαμά σου είναι μαύρη και ο πατέρας σου είναι λευκός!”».

Είναι too good to be true; Είναι ειλικρινής; Είναι θρασύς; Είναι δήθεν; Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Είναι ο Lenny Kravitz.

Μια κατηγορία από μόνος του.

Αυτό το είδες;

Ο άγνωστος John Lennon

To σκαθάρι με τη ματιά των συναδέλφων του

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio