«Μάρμαρα και Ζωγραφική» του Brice Marden στην γκαλερί Gagosian

Ο πολυαναμενόμενος νέος χώρος της αθηναϊκής Gagosian, άνοιξε το φθινόπωρο, με τον Αμερικανό Brice Marden.

Ο καινούριος χώρος της Gagosian βρίσκεται στην οδό Αναπήρων Πολέμου 22 στο Κολωνάκι και εγκαινιάστηκε με τον Αμερικανό καλλιτέχνη Brice Marden να εκθέτει έργα σε χαρτί και μάρμαρο από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Λάρι Γκαγκόσιαν είχε μια μικρότερη γκαλερί στην πόλη από το 2009, η οποία εγκαινιάστηκε με μια έκθεση του Cy Twombly.

Η Gagosian εγκαινιάζει το νέο της χώρο στην Αθήνα με την έκθεση του Brice Marden «Μάρμαρα και Σχέδια», που περιλαμβάνει έργα σε μάρμαρο και σε χαρτί. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του Brice Marden στην Ελλάδα εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Το 1981,  ενώ έκανε διακοπές στην οικία του στην Ύδρα, ο Marden άρχισε να ζωγραφίζει σε μικρά κομμάτια από λευκό μάρμαρο, τοπικών λατομείων. Οι συνθέσεις που προέκυψαν, οι οποίες συνεχίζονται για πάνω από δύο δεκαετίες, απεικονίζουν γραμμές και διακριτικά χρωματισμένα πεδία που δίνουν απόχρωση και τονίζουν τις διαστάσεις και γωνίες της κάθε πέτρας καθώς επίσης και τη μοναδικότητα των φλεβών και τις εγγενείς διαφοροποιήσεις στην υφή της.

Στην έκθεση φιλοξενούνται και σχέδια του Marden με μελάνι που περιλαμβάνουν συνθέσεις με πλέγμα και καλλιγραφικές προσεγγίσεις στη δημιουργία σημείων (mark-making) που σχετίζονται στενά με τα έργα σε μάρμαρο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Brice Marden

Μάρμαρα και Ζωγραφική

Gagosian Athens
Αναπήρων Πολέμου 22, 11521 Αθήνα

24 Σεπτεμβρίου – 19 Δεκεμβρίου 2020

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio