Τέλος στη ζωή του έδωσε ο Chris Cornell

Pepper 96.6 fm

Now playing – Player

  Τέλος στη ζωή του έδωσε ο Chris Cornell

  Ο Chris Cornell, ιδρυτικό μέλος και frontman των Soundgarden και των Audioslave, "έφυγε" σήμερα, αναπάντεχα, σε ηλικία μόλις 52 ετών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία.

  Συνέχεια στο θλιβερό γεγονός που στερεί ακόμα έναν καλλιτέχνη από τον κόσμο της μουσικής έδωσε η εκτίμηση του ιατροδικαστή, που αποδίδει την αιτία θανάτου του μεγάλου τραγουδιστή σε αυτοκτονία.

  Σύμφωνα με το Associated Press και τις πρώτες δηλώσεις των αρμοδίων αρχών, ο Chris Cornell έδωσε τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συναυλία των Soundgarden στο Φεστιβάλ Rock the Range στο Columbus.

  Ο Cornell ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που εδραίωσαν την παγκόσμια grunge σκηνή και με τη μουσική του άνοιξε δρόμους για συγκροτήματα όπως οι Nirvana, οι  Pearl Jam και οι Alice in Chains.

  Eμείς τον γνωρίσαμε με το Βlack Hole Sun, τη μεγάλη ‘90s επιτυχία των Soundgarden.

  Το 2002 μας συστήθηκε ξανά με το Cochise των Audioslave, προϊόν της συνεργασίας του με τον χαρισματικό Tom Morello των Rage Against The Machine.

  Το 2006 όμως μας χάρισε την καλύτερη unplugged διασκευή της τεράστιας επιτυχίας του Michael Jackson, Billie Jean, γεμίζοντας συναίσθημα και νέα πνοή το εμβληματικό pop hit των ‘80s.

  Η παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα εκφράζει την έκπληξη και τη θλίψη της για τον πρόωρο χαμό μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της.