Οι Souljazz Orchestra επιστρέφουν στην Ελλάδα για τέσσερις εμφανίσεις

Pepper 96.6 fm

Now playing – Player

  Οι Souljazz Orchestra επιστρέφουν στην Ελλάδα για τέσσερις εμφανίσεις

  • Date: 21 - Oct - 2017
  • Time: 21:00
  • Location: Κύτταρο Live Club
  • Venue: Souljazz Orchestra
  •  

  Έχοντας κάνει τη πρώτη τους εμφάνιση στην καναδική σκηνή, πάνω στην αλλαγή της χιλιετίας, οι Souljazz Orchestra δεν σταμάτησαν να πιέζουν τα όρια του προσωπικού τους ήχου, που αποτελεί ένα μείγμα από soul, jazz, afro, latin και Caribbean ήχους, εκτελεσμένο από μεγαλοπρεπή πνευστά, σκονισμένα vintage πληκτροφόρα και ένα οπλοστάσιο κρουστών, ικανών να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις.

  Η πολυπολιτισμική κολεκτίβα, επανήλθε δισκογραφικά στο προσκήνιο με την κυκλοφορία του “Resistance” το φθινόπωρο του 2015, που ήρθε να συνεχίσει τη συνεργασία του σχήματος με τη Βρετανική Strut Records. «Προσεγγίσαμε αυτό το album με καθαρά και φρέσκα αυτιά», εξηγεί ο βασικός συνθέτης του σχήματος Pierre Chretien.

  «Στόχος μας αποτέλεσε να χτίσουμε τη καινούρια μας δημιουργία πάνω στον ήχο και το κεντρικό μήνυμα του σχήματος, οπότε αυτό που έκανα ήταν να εισάγω κάποιες από τις Γαλλικές επιρροές της Καραϊβικής, όπως και κάποιες Γαλλόφωνες δυτικοαφρικανικές, τις οποίες αγαπούσα από την πρώτη μου νιότη». Τελικά το νέο album συμπεριλαμβάνει χορευτικά στοιχεία από coupe-decale, zouk, and ndombolo που έρχονται να προστεθούν σε μια ήδη πλούσια μουσική παλέτα από afro, soul και jazz ηχοχρώματα.

  Σε συνέχεια των προηγουμένων δισκογραφικών κυκλοφοριών τους, οι Souljazz Orchestra επιτυγχάνουν τη συγγραφή στίχων, που δένουν με τη ψυχή της μουσικής τους, και παραδίδουν καυστική κοινωνική κριτική, συνδυασμένη με μηνύματα ελπίδας. Ηχογραφημένο με τις παραδοσιακές αναλογικές τεχνικές που το σχήμα πάντα χρησιμοποιεί, το “Resistance” αποτελεί μια μουσική δήλωση, έναν εορτασμό για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη χειραφέτηση.

  Συμπληρώνοντας επισήμως το 13ο έτος ύπαρξής τους, οι Souljazz Orchestra συνεχίζουν μια πορεία γεμάτη δισκογραφικές κυκλοφορίες. Έχοντας ως δισκογραφική στέγη την Do Right! από το Τορόντο, κυκλοφόρησαν τα “Freedom No Go Die” (2006, συμπεριλαμβάνει το single “Mista President”) και “Manifesto” (2008) ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά, για να συνεχίσουν τελικά με τρία albums μέσω της Strut Records, τα εντυπωσιακά “Rising Sun” (2010), “Solidarity” (2012) και “Inner Fire” (2014), που εν καιρώ αναγνωρίστηκαν ως κυκλοφορίες-σταθμοί, έκαστη στο μουσικό είδος που εκπροσωπεί, οδηγώντας τη μπάντα στην υποψηφιότητα για σωρεία βραβείων Juno, στον Καναδά.

  Μέχρι τώρα, το σεξτέτο από την Ottawa είχε την τύχη να προσφέρει την εμπειρία του live show του σε παραπάνω από 25 χώρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, μοιραζόμενο τη σκηνή με τους Stevie Wonder, Bob Dylan και Demi Kuti.

  Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι Afrodyssey Orchestra.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017: Θεσσαλονίκη – Principal Club Theater
  Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017: Βόλος – Lab Art
  Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017: Αθήνα – Κύτταρο Live Club
  Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017: Πάτρα – Γιάφκα

  Πόρτες: 21: 00

  Εισιτήρια

  Αθήνα – Κύτταρο Live Club
  Περιορισμένη προπώληση: 15 €
  Yπόλοιπη προπώληση: 18 €
  Tαμείο: 22 €

  Θεσσαλονίκη – Principal Club Theater
  Περιορισμένη προπώληση: 15 €
  Yπόλοιπη προπώληση: 18 €
  Tαμείο: 20 €

  Βόλος – Lab Art
  Περιορισμένη προπώληση: 15 €
  Yπόλοιπη προπώληση: 18 €
  Tαμείο: 20 €