Διαδρομές στη Μάρπησσα

Pepper 96.6 fm

Now playing – Player

  Διαδρομές στη Μάρπησσα

  • Date: 25 - Aug - 2017
  • Time: 19:00
  • Location: Πάρος
  • Venue: Διαδρομές στη Μάρπησσα
  •  

  Η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης των «Διαδρομών στη Μάρπησσα» πραγματοποιεί το 8ο τριήμερο βιωματικό πολιτιστικό φεστιβάλ στις 25, 26 & 27 Αυγούστου στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας, στην Πάρο.

  Ο άνθρωπος, ο τόπος και το εκτυφλωτικό φως των Κυκλάδων. Από το χάραμα στο δυνατό μεσημεριανό φως και από τα γλυκά χρώματα της δύσης στη νύχτα, μέσα από το πρίσμα των Διαδρομών στη Μάρπησσα, δημιουργούμε θεματικούς σταθμούς, επισκέψιμους χώρους και εικαστικές εκθέσεις, που πλαισιώνονται από εργαστήρια, διαλέξεις, συναυλίες και παιχνίδια. Μία βιωματική εμπειρία που ξεδιπλώνει ένα καλειδοσκόπιο πολιτισμού και γνώσης.

  Με έμπνευση το χωριό, συντροφιά τους κατοίκους και στόχο τη δράση, ελάτε να περπατήσουμε μαζί στη Μάρπησσα…στο Φως!

  Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, 19:00 – 22:00: Έκθεση φωτογραφίας του Ζαχαρία Στέλλα σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη.
  Για πρώτη φορά, το κοινό και οι επισκέπτες της Πάρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ιδιαίτερη ματιά και αισθητική του Ζαχαρία Στέλλα, στον τόπο που ο ίδιος τόσο αγάπησε και τίμησε.

  Το πρόγραμμα

  Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 20.00 – “Τα πολλά πρόσωπα της φωτογραφίας”, ομιλία από τον Πλάτωνα Ριβέλλη Πλάτων Ριβέλλης, φωτογράφο και δάσκαλο φωτογραφίας.
  Θα επιχειρηθεί να τοποθετηθεί η φωτογραφία ως καλλιτεχνικό είδος ανάμεσα στις ποικίλες εμπορικές και καλλιτεχνικές εφαρμογές και κατευθύνσεις.

  Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 22.15 – Συναυλία “Eight Winds” Σωκράτης Σινόπουλος Quartet.
  Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την Jazz και τη σύγχρονη μουσική.
  Οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.
  “Πρόκειται για μερικά ασπρόμαυρα μουσικά σκίτσα”, όπως λέει ο Σωκράτης Σινόπουλος, “τα οποία χρωματίζουμε κάθε φορά και με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι οκτώ άνεμοι συμβολίζουν τα διάφορα διεθνή ή τοπικά μουσικά στυλ και τάσεις. Το ζητούμενο όμως εδώ δεν είναι να αφεθείς να σε παρασύρουν μακριά, όσο γοητευτικό ή περιπετειώδες κι αν είναι αυτό, αλλά να αισθανθείς τους ανέμους ακίνητος, στον δικό σου τόπο, σε νηνεμία.”

  Σάββατο 26 Αυγούστου στις 19.00 – «Πέφτει η Νύχτα στη Μάρπησσα»: εργαστήριο κινούμενης εικόνας για την εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation για εφήβους με τον εικαστικό Μπάμπη Αλεξιάδη.
  Η θεματική του workshop είναι επηρεασμένη από την αρχιτεκτονική του νησιού και πως αυτή αναδεικνύεται μέσα στο σκοτάδι. Ένα νυχτερινό εργαστήρι κινούμενης εικόνας όπου θα ζωγραφίσουμε αποκλειστικά και μόνο με το φως.

  Σάββατο 26 Αυγούστου στις 19.30 – «Πυγολαμπίδες τον Αύγουστο», αφήγηση παραμυθιών για παιδιά δημοτικού με την αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα
  “Σαν φεγγαράκια κι αστεράκια οι πυγολαμπίδες, μιλούν και φανερώνουν μυστικά. Μυστικά κρυμμένα σε ιστορίες και παραμύθια. Παραμύθια καινούρια και παλιά για ήλιους, φεγγάρια, αστέρια, κι ένα φως μικρό…”

  Σάββατο 26 Αυγούστου στις 22.00 –
  Συναυλία:
  Αλκίνοος Ιωαννίδης με τον Γιώργο Καλούδη στο τσέλο και την κρητική λύρα.

  Κυριακή 27 Αυγούστου στις 19.00 – “Μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα”: ένα εργαστήριο παραδοσιακού τραγουδιού για ενήλικες με την Μάρθα Μαυροειδή, τραγουδίστρια, συνθέτη και μουσικό. Στο εργαστήριο θα πάρουμε μια γεύση από τον μελωδικό πλούτο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μαθαίνοντας τραγούδια από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

  Κυριακή 27 Αυγούστου στις 21.15 – «Με τσαμπούνες και τουμπάκια». Ελάτε να ακολουθήσουμε τους παριανούς οργανοπαίχτες μέσα στα στενά της Μάρπησσας και να χορέψουμε στο ρυθμό της τσαμπούνας!

  Κυριακή 27 Αυγούστου στις 22:00 – Tο τριήμερο φεστιβάλ ολοκληρώνεται με παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι από τους Νίκος Οικονομίδης – Κυριακή Σπανού. Μαζί τους οι Παναγιώτης Βέργος, Αργυρης Ψαθας.

  Διαδρομές στη Μάρπησσα
  Στο Φως

  25 / 26 / 27 Αυγούστου 2017

  Ώρες: 19:00-23:30