Πέθανε ο σπουδαίος κινηματογραφικός συνθέτης Jóhann Jóhannsson

Pepper 96.6 fm

  Play now

  Πέθανε ο σπουδαίος κινηματογραφικός συνθέτης Jóhann Jóhannsson

  Ο σπουδαίος συνθέτης Johann Johannsson έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Παρασκευή στο Βερολίνο, σε ηλικία μόλις 48 ετών.

  Με απέραντη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιόχαν. Χάσαμε έναν από τους πιο ταλαντούχους και ευφυέστερους ανθρώπους που είχαμε την τιμή να γνωρίζουμε και να δουλεύουμε μαζί. Ας είναι η μουσική του έμπνευση για εμάς», έγραψαν οι διαχειριστές της σελίδας του στο Facebook.

  Ο Ισλανδός μουσικός ήταν ένας από τους καλύτερους συνθέτες της γενιάς του και τα τελευταία χρόνια είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός και για τη δουλειά του σε σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές. Είχε υπογράψει τη μουσική για ταινίες όπως τα “Arrival”, “Prisoners”, “Sicario” και “The Theory Of Everything”.Στενός συνεργάτης με τους σκηνοθέτες Darren Aronofsky και Denis Villeneuve, ο Johannsson κέρδισε το 2014 την Χρυσή Σφαίρα για τη μουσική για την ταινία “Theory Of Everything”, αναδείχθηκε κορυφαίος συνθέτης της χρονιάς στα World Soundtrack Awards το 2016 για τη δουλειά του στο “Arrival”, ενώ κέρδισε συνολικά δύο υποψηφιότητες για Oscar.

  Επρόκειτο να τον δούμε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Ιούνιο του 2018.

  Το 10o και τελευταίο σόλο άλμπουμ του ήταν το “Orphée” που κυκλοφόρησε το 2016 για τη Deutsche Grammophon

  Τα ακριβή αιτία θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.