Μια γιορτή για το βιβλίο, στον Ευριπίδη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου!

Pepper 96.6 fm

  Play now

  Μια γιορτή για το βιβλίο, στον Ευριπίδη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου!

  Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και το ηλεκτρονικό περιοδικό Ο Αναγνώστης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την
  Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου μας προσκαλούν στην 1η παρουσίαση της έκδοσης Ανθολόγιο 18+1,
  την Παρασκευή 18.5.2018, στις 8.00 μ.μ. στον Ευριπίδη στη Στοά στο Χαλάνδρι!

  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η συλλεκτική έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης «Ανθολόγιο 18+1» παρουσία των τιμώμενων συγγραφέων, δημοσιογράφων, ανθρώπων του βιβλίου και στο τέλος θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί με τη συνοδεία μουσικής από τον Pepper 96,6

  ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ 18+1

  Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (www.oanagnostis.gr) έχει ως στόχο την προώθηση και τη διάδοση της ανάγνωσης, καθώς και την προβολή της σύγχρονης ποιοτικής εκδοτικής παραγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενημερώνοντας αναγνώστες, συγγραφείς, εκδότες και βιβλιοπώλες.

  Στο πλαίσιο της οργάνωσης «Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», με την στήριξη της Εταιρείας Συγγραφέων και του ΟΣΔΕΛ εκδίδουμε έντυπο (συλλεκτική έκδοση) με τον τίτλο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ 18+1, το οποίο περιλαμβάνει λογοτεχνικά και φωτογραφικά πορτρέτα 19 μειζόνων ζώντων Ελλήνων πεζογράφων, μεταφρασμένων ή όχι, τα οποία συνοδεύονται με μικρά κείμενά τους από το καλύτερό τους βιβλίο.

  Το έντυπο είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) και θα πωλείται στους χώρους των εκδηλώσεων, βιβλιοπωλεία, δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, όπου συγκεντρώνεται αναγνωστικό κοινό.

  Την επιλογή των πεζογράφων και των αποσπασμάτων από τα έργα τους ανέλαβαν οι κριτικοί λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά, Κατερίνα Σχινά και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

  Ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Πίττας κάλυψε  φωτογραφικά το project και το έντυπο σχεδίασε και επιμελήθηκε ο art director Δημήτρης Αρβανίτης.

  Στόχος μας είναι να λειτουργήσει η έκδοση ως μέσο γνωριμίας των επισκεπτών με τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική παραγωγή.

  Παρουσίαση της έκδοσης Ανθολόγιο 18+1 & Γιορτή για το βιβλίο

  Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, 20.00

  Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)