Η Καμεράτα… για τα παιδιά!!

Pepper 96.6 fm

Now playing – Player

  Η Καμεράτα… για τα παιδιά!!

  Η ορχήστρα θα παρουσιάσει την οπερέττα του Χολστ "Ιδέα", στην πρώτη της εμφάνιση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

  Η Καμεράτα εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο ευφάνταστα έργα του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου για παιδιά, με υπόθεση που μπορούν να απολαύσουν το ίδιο και οι ενήλικες. Το λιμπρέτο της  «Ιδέας» υπογράφει ο Φριτζ Μπενίκε Χαρτ, ενώ τη μετάφραση-προσαρμογή συνυπογράφουν οι Νίκος Βασιλείου, που διευθύνει μουσικά και ο Σίμος Παπαναστασόπουλος, που αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.
  Δύσκολα θα το φανταζόταν κανείς, αλλά η παιδική οπερέτα, «Η Ιδέα (The Idea)» του Βρετανού συνθέτη των «Πλανητών» Γκούσταβ Χολστ (Gustav Holst), είναι έργο του 1896. Ο Χολστ συνέθεσε το δίπρακτο μουσικοσκηνικό του έργο σαν μια  «χιουμοριστκή οπερέτα για σχολεία», κάνοντας ένα έξοχο μουσικό δώρο στα παιδιά όλου του κόσμου: Ένα υπέροχο έργο μουσικού θεάτρου για παιδιά με ένα ανατρεπτικό μήνυμα που θα τα κάνει να γελάσουν, αλλά και να σκεφτούν.
  Στην παράσταση της Ιδέας, η μουσική υπογραμμίζει την παιγνιώδη και ειρωνική διάθεση του έργου, καθώς κάτω από την πέννα του εκκεντρικού Χολστ περνούν μουσικές αναφορές από το ηρωικό μοτίβο του Ζίγκφριντ μέχρι τη Μασσαλιώτιδα και τον Εθνικό Ύμνο της Αγγλίας.
  Η υπόθεση,  έξυπνη, αλλά και διασκεδαστική, περιστρέφεται γύρω από την εμμονή ενός Πρωθυπουργού να ενώσει το λαό με μια σπουδαία  «ιδέα». Είναι η εποχή που οι πολιτικές ζυμώσεις στο κέντρο της Ευρώπης φλερτάρουν με τη σοσιαλιστική μεταμόρφωση κι ακόμα και η γηραιά Αλβιώνα δεν μένει ασυγκίνητη. Στο τέλος, η λύση δίνεται με Βρετανικό φλέγμα, με ακόμη μία υπόσχεση του Πρωθυπουργού. Είναι λες και οι πρωθυπουργοί είναι ήδη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ανεξαρτήτως χρονιάς.

  Info

  14 Ιανουαρίου 2017
  Και 5, 11 ,12, 19, 26/2, 5, 12, 18, 19, 26/3, 2, 9/4 Ώρα: 11:00. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εισιτήρια: Γενική είσοδος 8 ευρώ / ομαδικά εισιτήρια (10+) 6 ευρώ. Προπώληση: Ticket services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), www.ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 210- 7234567, Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στα καταστήματα Forthnet.