Η έκθεση Van Gogh Alive – The experience εκστασιάζει το ελληνικό κοινό!

Pepper 96.6 fm

  Play now

  Η έκθεση Van Gogh Alive – The experience εκστασιάζει το ελληνικό κοινό!

  Τρεις χιλιάδες πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες του κορυφαίου ζωγραφου προβάλλονται σε τοίχους, κολώνες κι οροφές από σύστημα υψηλής τεχνολογίας

  Μαγεύει  μικρούς και μεγάλους επισκέπτες η έκθεση Van Gogh Alive – The experience, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.  Μια τρισδιάστατη εικαστική πρόταση, η πρώτη παρόμοια προσέγγιση στον χώρο των εικαστικών δημιουργών.

  Μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει σε 35 μητροπόλεις του κόσμου και την έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 10.000.000 θεατές. Το κοινό της έκθεσης θεωρείται το πλέον διευρυμένο σε σχέση με ανάλογες εκθέσεις. Η έκθεση θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τις 4 Μαρτίου.

  Όχι με τον συνήθη, αλλά μ’ έναν νέο, επαναστατικό τρόπο, που παρουσιάζοντας το συνολικό έργο του Van Gogh, αφηγείται ταυτόχρονα την δική του ιστορία, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε.
  Σε μία live συμφωνία φωτισμού, χρωμάτων, ήχων και μουσικής, που οργάνωσε η Grande Exhibitions με την Λάβρυς.
  Μέσω του SENSORY4™, ενός μοναδικού συστήματος που ενσωματώνει 40 προβολείς υψηλής ευκρίνειας, γραφικά πολλαπλών καναλιών και ήχο surround, δομώντας έτσι ένα από τα συναρπαστικότερα περιβάλλοντα πολλαπλών προβολών στον κόσμο. Που γεμίζοντας τον χώρο (τοίχους, πατώματα) με γιγαντιαίες οθόνες ζωντανεύει τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αναδεικνύοντας της αποχρώσεις και τις λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους, ενώ βυθίζουν ακαριαία τον θεατή μέσα στο σύμπαν του.
  Σε μία καθηλωτική ατμόσφαιρα ρέουσων εικόνων, σ’ ένα ιδιότυπο, πανέμορφο και άκρως εντυπωσιακό «πλανητάριο», σε μία πνευματική γλυκιά και πλούσια εμπειρία, που ενσωματώνει τον επισκέπτη, διεγείροντας και θρέφοντας όλες τις αισθήσεις του. Σε μία καθολική και διασφαλισμένη εις βάθος επικοινωνία του θεατή με το έργο, αλλά και τον δημιουργό.

  Τα διαχρονικά αριστουργήματα μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που ο καλλιτέχνης έζησε: Στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι. Αυτό το ιδιότυπο «πλανητάριο», μεταφέρει έτσι, μ’ αυτόν τον ονειρικό τρόπο, ακαριαία τους επισκέπτες στο σύμπαν του Βίνσεντ Βαν Γκογκ αντικατοπτρίζοντας το όλον του: Τη δημιουργία, τις συναισθηματικές εναλλαγές, την ψυχική του κατάσταση, την θυελλώδη ζωή του.

  Slide 3

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Η έκθεση Van Gogh λειτουργεί σε δύο επίπεδα στο Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

  Στο πρώτο επίπεδο της έκθεσης μπορείτε να βρείτε κείμενα (στα ελληνικά και στα Αγγλικά) και εικόνες, που παρέχουν  χρήσιμες πληροφορίες για την ζωή και το έργο του διάσημου ζωγράφου.

  Κατεβαίνοντας τα σκαλιά που θα βρείτε φτάνετε στο δεύτερο επίπεδο που αποτελεί το φαντασμαγορικό, βιωματικό μέροςτης έκθεσης! Εδώ ζωντανεύουν τα έργα του Van Gogh, σε μεγάλες κινούμενες εικόνες και με ήχο surround, σε μια  καθηλωτική ατμόσφαιρα τα οποία θα σας παρασύρουν στο πολύχρωμο σύμπαν του Van Gogh!

  Ξεναγήσεις στους χώρους της Έκθεσης

  Τώρα στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να ξεναγηθούν από ειδικούς στους χώρους της έκθεσης και να βιώσουν καλύτερα το μεγαλείο του Van Gogh αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα τους νέους τρόπους προσέγγισης.

  Ξεναγήσεις για τους θεατές από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 21:00.

  Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 30 λεπτά και πραγματοποιείται στο άνω επίπεδο της έκθεσης.

  Ώρες έναρξης ξεναγήσεων κοινού : 17:00 / 17:30 / 18:00 / 18:30 / 19:00 / 19:30 / 20:00 / 20:30 / 21:00.

  Κόστος ξενάγησης: 6€ / άτομο, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στην έκθεση.

  Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ιδιωτικής ξενάγησης που αφορά από 1 επισκέπτη έως ομάδα 15 ατόμων. Η διάρκεια της ξενάγησης αυτής είναι 60 λεπτά και πραγματοποιείται στα δύο επίπεδα της έκθεσης. Η κράτηση της ιδιωτικής ξενάγησης γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 210-3411174 και 6986646969.

  Τιμές εισιτηρίων

  Ενήλικες : 15 €
  Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12 €
  Παιδιά κάτω από 5 ετών: Δωρεάν εφόσον συνοδεύονται από τους γονείς.

  Ομαδικές Κρατήσεις
  Από 20 έως 40 εισιτήρια :
  Κανονικό : 13 €
  Παιδικό : 11 €

  Από 41 έως 100 εισιτήρια:
  Κανονικό : 11 €
  Παιδικό : 9 €

  Από 101 εισιτήρια και πάνω:
  Κανονικό : 10 €
  Παιδικό : 8 €

  Πακέτα:
  Family2:  4 ατόμων: 2 ενήλικες + 2 Παιδιά
  Κανονική τιμή : 54 €
  Έκπτωση 10%
  Τιμή Πακέτου : 48€

  Family3:  4 ατόμων: 1 ενήλικας + 3 Παιδιά
  Κανονική τιμή : 51 €
  Έκπτωση 10%
  Τιμή Πακέτου : 45€

  Maxi Family:  5 ατόμων: 2 ενήλικες + 3 Παιδιά
  Κανονική τιμή : 66 €
  Έκπτωση 10%
  Τιμή Πακέτου : 59€