‘Ερικ Κλάπτον: Χάνω την ακοή μου αλλά δεν σταματάω

Pepper 96.6 fm

  Play now

  ‘Ερικ Κλάπτον: Χάνω την ακοή μου αλλά δεν σταματάω

  Οι άνθρωποι θα έρθουν και θα με δουν για πολλούς λόγους, είμαι κάτι αξιοπερίεργο.

  Image result for ερικ κλαπτον

  Ο θρύλος της μουσικής Έρικ Κλάπτον χάνει την ακοή του, αλλά δεν σκοπεύει να κατέβει από τη σκηνή.

  «Θα συνεχίσω να δουλεύω. Θα κάνω μερικές συναυλίες», δήλωσε ο 72χρονος τραγουδοποιός μιλώντας στο Radio 2 του BBC με αφορμή το ντοκιμαντέρ που προβάλλεται για τη ζωή του, «Eric Clapton:Α life in 12 bars» . «Το μόνο πράγμα που με απασχολεί τώρα είναι ότι βρίσκομαι στα 70 μου και θέλω να είμαι λειτουργικός. Εννοώ ότι χάνω την ακοή μου, έχω εμβοές, τα χέρια μου όμως δουλεύουν. Ξέρω ότι είναι ένας λόγος κι αυτός, επειδή είναι εκπληκτικό και για μένα τον ίδιο ότι μπορώ και είμαι ακόμα εδώ».

  Τον περασμένο Μάρτιο ο Κλάπτον αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες του συναυλίες στο Λος Άντζελες λόγω βαριάς βρογχίτιδας.

  Τον Ιούνιο του 2016 είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από νευροπάθεια η οποία του την προκάλεσε η σκληρή δουλειά του παιξίματος της κιθάρας.

  «Ξεκίνησε με πόνο χαμηλά στη μέση και εξελίχθηκε σε αυτό που ονομάζουν περιφερική νευροπάθεια. Είναι αυτό που αισθάνεσαι σαν να σου κάνουν ηλεκτρικά σοκ που κατεβαίνουν μέχρι το πόδι σου», δήλωσε ο θρύλος της κιθάρας. «Επίσης, έπρεπε να μάθω πώς να αντιμετωπίζω και κάποια ακόμα πράγματα που προκλήθηκαν λόγω ηλικίας…»

  Και συνέχισε λέγοντας: «Καθότι αναρρώνω από αλκοολισμό και εθισμό σε ουσίες, το θεωρώ φοβερό πράγμα που είμαι ακόμα ζωντανός. Κανονικά, θα έπρεπε να τα είχα τινάξει καιρό τώρα. Για κάποιο λόγο, με έσωσαν από τα σαγόνια της κόλασης και μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία».

  Το επίσημο trailer «Eric Clapton :Α life in 12 bars»